Rovnou na obsah Rovnou na menu
Menu
Mateřská škola Stříbro
Mateřská škola
Stříbro

GDPR - odkaz

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů - General Data Protection Regulation GDPR)

Povinnost mít pověřence se tedy neodvíjí od právní formy, ale od předmětu činnosti subjektu či organizace, který rozhoduje o právech a povinnostech osob. Na uvedené subjekty či instituce povinnost mít pověřence dopadá tehdy, je-li předmětem jejich hlavní činnosti buď pravidelné a systematické monitorování subjektů údajů ve velkém měřítku, nebo rozsáhlé zpracování citlivých údajů, a to bez ohledu na to, zda jde o organizační složku, příspěvkovou organizaci či jinou právnickou osobu zřízenou či založenou obcí.

GDPR a CSS zajištujeme pomoc obcím a jejich p.o.pdf   

GDPR není čeho se bát.pdf    

Více na http://wwwmvcr.cz/gdpr/ a https://www.uoou.cz/gdpr-obecne-narizeni/ds-3938/p1=3938

Členské obce DSO Stříbrský region mají možnost zajistit pro svou obec a její příspěvkové organizace pověřence pro ochranu osobních údajů. Tuto činnost zajišťuje manažer CSS Lenka Albertová

Informace o zpracování osobních údajů ve škole

„Škola“ jako správce osobních údajů zpracovává údaje v níže uvedených případech:

Osobní údaje zpracovávané na základě školského zákona

  • školní matrika
  • doklady o přijímání dětí, žáků, studentů a uchazečů ke vzdělávání, o průběhu vzdělávání a jeho ukončování
  • třídní kniha
  • záznamy z pedagogických rad
  • kniha úrazů a záznamy o úrazech dětí, žáků a studentů, popřípadě lékařské posudky

Osobní údaje zpracovávané podle zvláštních zákonů

  • podněty pro jednání OSPOD, přestupkové komise
  • podklady žáků pro vyšetření v PPP
  • hlášení trestných činů, neomluvená absence
  • údaje o zdravotní způsobilosti dítěte nebo žáka na zotavovacích akcích

Osobní údaje zpracovávané na základě informovaného souhlasu

  • seznamy žáků na mimoškolních akcích a zahraničních zájezdech
  • seznamy žáků na soutěžích a olympiádách
  • seznamy zákonných zástupců pro spolek – klub přítel školy
  • jména osob, které budou odvádět dítě z mateřské školy, školní družiny
  • kontakt na zákonné zástupce (není shodný s adresou dítěte)
  • fotografie za účelem propagace či zvýšení zájmu žáků o studium na dané škole
  • zveřejnění výtvarných a obdobných děl žáků na výstavách a přehlídkách
  • záznamy z kamerového systému školy pořizované za účelem bezpečnosti žáků a ochrany jejich majetku.

Na školu je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím:

datové schránky: ID DS: y74kxbk

emailem: skolka.sobes@tiscali.cz

poštou na adrese: Mateřská škola Stříbro p. o. Soběslavova 1003,349 01 Stříbro

Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na školu obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Výše uvedenými způsoby se mohou subjekty údajů na školu obracet v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu rovněž za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jmenovaným pověřencem pro školu je:

Lenka Albertová, albertova@mustribro.cz, tel: +420 777 479 684

Kontakt

Mobilní aplikace

Sledujte informace z našeho webu v mobilní aplikaci – V OBRAZE.

Školka na dálku

Banner

Ke stažení

Zpráva české školní inspekce

 stáhnoutstáhnout

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE:1
DNES:3
TÝDEN:1148
CELKEM:346310

Aktuální počasí

dnes, sobota 15. 6. 2024
zataženo 21 °C 9 °C
neděle 16. 6. slabý déšť 22/11 °C
pondělí 17. 6. slabý déšť 25/11 °C
úterý 18. 6. oblačno 28/14 °C

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie